Kontakta mig gärna

14 + 13 =

Marie Sjödin

Jag kom med i härliga gänget i Surte Fotoklubb våren 2019. Har fotograferat i hela mitt liv, från ungdomens Kodak Instamatic med blixtkuber till dagens digitala systemkamera.

Började fota lite mera seriöst när det digitala kom, är inne på fjärde digitala kameran. Den första var en Agfa som drog så mycket ström att batterierna inte ens räckte till att fylla minneskortet, trots att det bara rymde 16 bilder. Mellanlandade med en liten Olympus som fick plats i fickan och i slutet av 2007 var det dags för första systemkameran. Ganska exakt tio år senare fick den gå i pension när den byttes ut mot en mera modern DSLR.

Jag fotograferar mycket stilleben, ofta på saker jag har hemma och gärna i studiomiljö. Men jag gillar också att föreviga naturens storslagna scenerier, street, pittoreska miljöer, människor mm. Har ingen utpräglad stil utan skjuter på det mesta jag ser som ser ut att kunna bli en bra bild. Har under hösten 2020 blivit nyfiken på att försöka lära mig att fota i en impressionsitisk stil efter inspiration från en klubbkompis. Ambitionen är att hela tiden att utvecklas, både genom att gå kurser och självklart genom att fotografera så ofta jag hinner. Att berätta med bilder står högt på dagordningen, att ta bilder som är något mer än bara tilltalande för ögat, både i färg och svartvita varianter. 

Några av mina bilder finns i galleriet här till vänster (upptill om du tittar i mobilen).

Kontakta mig gärna

5 + 13 =